Четири трика, за да се придържате към финансовия си план

Направехте ли вече финансовия си план за новата година? Колкото по-бързо определите вашия финансов фокус, толкова по-бързо ще можете да осъществите целите си.

LearnVest подрежда топ 5-те цели на своите най-стари потребители:

На първо място се нарежда голямата ваканция. 46% от хората са решили, че няма да е лошо тази година да похарчат малко повече за ваканция и почивка. 28% искат да сменят работата си, 16% – да се върнат в училище. За закупуването на дом мечтаят 13%, а за раждането на бебе – 10%.

Това са големи цели, както и парите за финансирането им няма да се появят по магически начин. Всъщност спестяването и разпределението на бюджета е доста трудна и тежка задача. Ето защо ние се възползвахме от предложенията на директора на финансово планиране LearnVest Стефани Къркпатрик, за създаване на финансови решения, предназначени да ни осигурят поставената цел.

Създаване на бонбонки за очите

Направете си дъска, на която да подредите снимки или думи, които ви напомнят за вашата цел.

Правете малки стъпки

Ключът тук е да се приближавате към голямата цел с малки умерени стъпки. Проблемите, с които ще се сблъсквате по пътя ще направи вашата резолюция по-лесно управляема.

Прасенцето-касичка, на голямата цел

За да се обърне по-голямо внимание на тези тежки финансови цели като спестяване за бебе или вашия дом-мечта, помислете за откриване на отделна спестовна сметка, специално за парите, които ще планирали да отделяте за тях.

Намерете си другарче за пари

На принципа другарче за фитнес, който ви кара да ходите в залата и да се потите, предвид, че вие неистово желаете да се приберете вкъщи и да изядете най голямата пица която съществува. Та и това ново другарче, ще ви кара да заделите порите си в името на заветната цел, колкото и много да искате да си вземете тези невероятни обеци.

Истината обаче, за българската действителност е съвсем различна. Колкото и другарчета да си инструктирате да не ви позволяват да харчите излишни пари, те пак няма да ви стигат. Сметките и разходите за храна поглъщат един огромен процент от доходите за храна на по-голямата част от българите. Е, вие какви финансови трикове прилагате, за да осъществите поне една голяма цел през годината?

За автора

Вашият коментар