D3200 фотоапаратът на Nikon – надскачане със себе си

nikon-d3200_red_18_55_front34l
D3200 е новото чудо на пазара на снимачна техника, с което от Nikon са готови да се похвалят. Само година и половина, след като представиха Nikon D3100 неуморните японци спретнаха неговия наследник. D3200 е въоръжен с 24-мегапикселов сензор, който е меко казано изненада, предвид факта, че апаратът е в категорията среден клас. С подобен сензор могат да се похвалят доста по-скъпите модели като Alpha 65 или Alpha 77 на Sony.
Гигантският сензор, всъщност прави D3200, апарата с най-висока резолюция на марката Nikon след модела D800. Дори SLR машините от висок клас като полу- професионалния D300, например, и дори най-новия Nikon D4 имат по-малки сензори. Но какво да се прави – японска му работа! Изненадите обаче не спират дотук. Разделителната способност на екрана също е увеличена  до „скромните” четири пъти!Това прави фотоапарата сравним с Pentax K-r и други появили се напоследък на техно-пазара огледално-рефлексни фотоапарати.
nikon_d3200_6
Както вече стана модерно, снимащите устройства освен снимки правят и видео. Този приятел също не прави изключение. Скоростта на снимането на видео с D3200 също е увеличена до 30 кадъра в секунда, което е предпоставка за  много по-добри резултати, особено при гледане на компютър. Добавен е и вход за микрофон за постигането на стерео звук. За улеснение на феновете, дизайнът и управлението при този модел не са много по-различни от тези на неговия предшественик D3100. В заключение сме длъжни да споменем, че този снимащ звяр може да се окаже вашата добра компния, когато пътувате, ходите на излети и т.н. в случай, че сте готови да броите за него 560 британски лири за тялото. В комбинация с обектив, цената леко сменя местата на цифрите си, заформящи се на 650 лири.
Остава сами да решите дали присъствието на 24-мегапикселов сензор оправдава инвестицията.
Приятно снимане!

mediacafe.bg
– Димо Димчев