Димитър Данчев – Куул преподава лекции по покер

60 младежи се учат как да станат покер шампиони

 

60 кандидати за професионални покерджии навлязоха в дълбините на покера с помощта на възможно най-добрия учител в България – шампионът в PokerStars Caribbean Adventure (PCA) 2013 Димитър Данчев. Пловдивчанинът и съотборниците му от Jinxpoker откриха дългоочакваната си покер академия с двудневен семинар в столицата с лекции и демонстрации.

Като най-успешен БГ покер играч в света, Данчев разкри тънкостите на живата игра, а „учениците“ му стриктно водеха записки и заучаваха детайлите. Освен Данчев, лектори в семинара бяха Йордан Митренцов, Юлиян Колев, Иван Узунов от Jinxpoker и спонсорираният от PokerStars профи играч Симеон Найденов.

 

Особен ентусиазъм сред покер учениците имаше по време на лекцията на Димитър Данчев, на която той направи анализ на финалната маса от Карибите, където триумфира с титлата и умопомрачителния награден фонд от 1,86 милиона долара. Шампионът направи пълна дисекция на своята игра и тази на противника си, разказа за емоциите и мислите по време на раздаванията, подходът му към важните ръце и опонентите по време на битката за трофея.
Въпроси от различно естество летяха един след друг. Гостите на семинара се интересуваха не само от тънкостите на играта, но и от ежедневния живот на покер професионалистите. Те от своя страна се обединиха около мнението, че като всяка професия, и в покера се изисква много труд, дисциплина и упоритост.
Зад бляскавите турнири по екзотични дестинации, лъскави партита и много пари се крият много часове къртовски труд пред компютъра, четене на литература, обсъждане на ръце с приятели.
mediacafe.bg

 

За автора