Google Music все по-достъпна

Google Music вече е достъпна в седем нови държави. Това са Австрия, Австралия, Белгия, Ирландия, Люксембург, Нова Зеландия и Португалия. От сега нататък жителите на тези страни ще имат достъп до безплатната система за съхраняване на музикални файлове.

Както вероятно мнозина са научили, в Google Music могат да се съхраняват до 20 хиляди изпълнения купени от Google Play, които след това да се „стриймват“ в уеб браузър или през смартфон или таблет с Android. Някои от страните, в които услугата е достъпна, ще получат и платформата Artist Hub, която независимите и местните музикални изпълнители ще могат да използват, за да продават музиката си директно на слушателите.

Google представиха услугата за безплатно съхранение на музика през 2011 година едновременно пускайки за първи път музикално съдържание в магазина им за Android, където вече се даваха филми под наем и се продаваха електронни книги. Малко по-късно компанията добави и функция за препоръчване на музика с цел откриването на ново и интересно съдържание. До миналия октомври с Google Music сключиха договори всички важни музикални лейбъли.

 

Вашият коментар