Национално състезание по ИТ и визуални изкуства „Аз мога тук и сега“

 
От 26 до 28 април 2013 година в Девин за трети път ще се проведе иновативното Национално състезание по Информационни Технологии и визуални изкуства за ученици от 8 до 12 клас "Аз мога тук и сега". To е насочено към всичк с изявен интерес от една страна в областта на информационните технологии и такива, които притежават творчески заложби. Целта е да се покаже потенциала и достъпността на компютърно базираните технологии за реализиране на творчески проекти в тази възрастова групова.
Състезанието е единственото по рода си с това, че участниците във всички направления научават, обсъждат и разработват поставените задачи само на място по време на състезателния ден. Така поставяме участниците в ситуация на реална разработка.„Аз мога – тук и сега” се провежда за първи път през 2011 година.
 
azmoga2
 
Участват съответно 92 участника и 35 ръководителя от 17 населени места, 92 реализирани продукта в 4 категории. В следващото издание през 2012 година участват 122 участника и 50 ръководителя от 27 населени места, 122 реализирани продукта в 5 категории, а 2013 предстои.
 
В Националното състезание по ИТ и визуални изкуства участват ученици от авторитетни училища като НПМГ София, СМГ, ПГЕЕ-Пловдив, Математически гимназии от Благоевград, Шумен, Враца, Русе, Варна, Кюстендил, Смолян, както и училища с профил ИТ от Севлиево, Кърджали, Хасково, изкуства и езикови гимназии от Добрич, Дупница, ОДК Балчик и други.
 
azmoga5
 
Учениците от 12-ти клас (абитуриенти) имат уникалната възможност и предимство да кандидатстват с преференциални условия във висшите учебни заведения, които партнират на "Аз мога – тук и сега" (Технически университет – София, Пловдивски университет "Паисий Хилендарски"), а тази година, към изброените ще се присъединят и още престижни вузове.
Повече информация може да намерите в сайта на Аз мога тук и сега. Събитието ще се проведе в спа-комплекс „Исмена”.
 
МИКЦ – Пловдив Област
ул. ''Волга'' 24
телефон: 032 62 22 78
 
 

За автора

Вашият коментар