За без пари

Всички сме чували и ровили в сайтчета, в които хората продават старите си и неизползвани вещи или си развиват някакъв вид търговия чрез онлайн продавалниците. Е, „За Без Пари” е съвсем нова „Генерация”. Това е група във Facebook, създадена с идеята хора вместо да изхвърлят онези вещи, които не използват, да ги даряват на други, които имат нужда от тях.
Идеята за този вид бартер е на Чаво Чотов от Пловдив и съществува от месец ноември миналата година. Чаво е на 29 години и е изключително разнообразна личност: „Занимавам се със себе си… преподавам ски и борд, летя с парапланер, обикалям по планини, на стоп..обичам хората, живота, да спя, да се усмихвам и помагам на другите, до колкото мога. Преливам от идеи и винаги се радвам да намеря съмишленици, за да ги осъществим!”
 
Чрез създаването на тази група, той подканва хората да си помагат доброволно: „Да загърбим меркантилния момент или с други думи да си помагаме един на друг, без да очакваме нищо в замяна!” Чаво казва: „ Изчистете тавана, мазето или килера от ненужните за вас неща и напълнете душата на някой..ЗА БЕЗ ПАРИ!”. И именно това се случва в групата, и повярвайте, наистина действа. От момента, в който е създадена тя вече може да се похвали с 1 676 активни участника и броят всеки ден расте. Тази доброволна идея наистина успява да облагороди невероятно много хора в България, като оставя у тях едно удовлетворително чувство на доброта и сърцатост.
Тук всеки може да предложи малко и голямо. Групата приема абсолютно всичко, освен постове, в които някой иска да продава нещо. И нека да ви дам пример: тук са се подарявали какви ли не неща – шкафове, фотьойли, дрехи, обувки, грамофонни плочи, подправки за манджи… Тук можете да поставите обява за помощ, ако например ви трябва превоз до някъде, ако си търсите вокал на групата си, имате нужда от помощ от данъчен служител или превод на книга.
Всеки член в „За Без Пари” вече е облъчен с доброта и антиматериалност и с удоволствие помага! И то няма и как да не стане така. Абсолютно заразяващо приятно настроение цари в нея. В групата членуват всякакви разни и разнообразни хора от цяла България и от чужбина, така че бъдете сигурни, че за всекиго има по нещичко.
 
Напълнете душата на някой, с нещо за което отдавна мечтае, а вие не му обръщате внимание. Тук се зараждат само добри намерения и много приятелства! Няма нужда да се колебаете дали да сте добър или не, тази група е правилната за всеки един човек по света!
Тук всеки подарява от сърце и иска истински със сърцето си! Истинската човечност…
 

За автора

Вашият коментар