С връчването на две награди приключи проектът mobile2020

Община Бургас бе отличена като най-активна вело община в България. Конкурсът бе проведен в рамките на проекта “mobile2020 – повече велосипеди в малките и средно големи градове на Централна и Източна Европа до 2020 г.”,. Целта на проекта бе да повиши популярността на велосипедите като средство за придвижване в града.

Награждаването се състоя в залата на Община Бургас и освен конкурса за най-активна вело община бяха връчени и отличията на победителите във видео-конкурса “С велосипед в града”.В него първото място грабна Кирил Курукювлиев от гр. Карнобат, който получи и голямата награда – велосипед. На второ място се нареди Милен Георгиев от гр. Русе, а на трето място бе за  дечицата от ЦДГ 43 “Синчец” гр. Варна. Малчуганите, насърчени от техните учители участваха с цели три клипа.

С връчването на двете награди – за най-добър видео клип “С велосипед в града” и за най-активна вело-община в България приключи и проекта mobile2020. Той бе изпълняван в 11 страни на Централна и Източна Европа в продължение на 3 години.

Вашият коментар