StartUP@Благоевград – творческата лудост

„Предприемачеството е лудост и организация на времето и не само..”
Христо Попов (собственик на верига магазини "Фамилия")

Стартирах, а сега на къде? Една идея, в която виждам толкова много успех. Ще я реализирам толкова бързо, че ще успея да помогна на хората да осъзнаят ползата от идеята ми.  Лудост ли е, да виждаш риска ,в който се впускаш с все сила, да се възползваш от възможностите, да ги предусещаш, всяка твоя стъпка да те ентусиазира все повече, защото знаеш, че вървиш по правилния път.

Експертно мнение, добри практики, менторствo и методи за финансиране на собствения бизнес ни представиха организаторите от StartUp@Blagoevgrad в два дни изпълнени с вълнуващи лекции. А събитието определено отново ни припомни какво се изисква в днешно време: да си активен и да действаш.

 

„Трябва ти хъс, мотивация, борбен дух, понякога радикален и малко егоистичен характер."
 
startup-blagoevgrad2013
В двата дни млади предприемачи от цяла България успяха да чуят за успехите и неуспехите на серийни предприемачи в различни сфери на дейност. Добри практики и полезни съвети от представители на бизнеса, изпълваха залата. Интересните им истории със сигурност мотивираха младите хора да започнат своята дейност още сега.
 
Серийният предприемач Христо Попов разказа как е фалирал над два пъти в живота си, Дори и в най – трудните моменти не се отказва и продължава с нова идея, нов модел, нова мотивация. А от грешките можеш да се учиш, защото какво е най – силният мотив, за да не започнеш – СТРАХЪТ от провала. Това е!
 
А той понякога е неизбежен, независимо от уменията, които мислиш, че притежаваш. Ако си успял, най вероятно си минал през капките и дори не си разбрал как се е случило. От грешката със сигурност си взел поука и следващия път няма да я повториш. Пример за това ни дадоха Гергана Павлова и Пламен Петров, които в продължение на година са развивали свой проект и същевременно са работили. Виждайки, че времето за проекта винаги е в противовес на работата и в последствие не остава време за идеите, те напускат комфортната зона и започват да отделят всичката си сила за успеха на бизнеса им.
 
Крис Георгиев ни посъветва в свободното време, в университета, да започнем да реализираме идеята си отрано, защото всичко нужно за стартиращ бизнес има в рамките на университета – много идеи от всички колеги, безплатен интернет, библиотека, от която да черпиш информация. Перфектната творческа среда, нали?
startup2013

 

За младите като ентусиазирани и дейни, активни граждани остава само едно: Започвайте и реализирайте идеите си, защото с тях ще промените бъдещето на семейството, квартала и държавата си. Имайки времето за губене за опити в бизнеси и поемане на риск, ни позволява да грешим и започваме отначало и начало, докато не решим да спрем. Повярвайте, в повечето случаи не спираш, защото това е „лудост” – откраднатите моменти и неописуемо чувство за успехи.
 
Не пропускайте StartUp@Blagoevgard и следващата година, защото има какво да чуете и научите и то от най – добрите. Екипът на Mediacafe благодари на организаторите за събитието и постоянството в организацията му. Чудесни сте!
 
Повече информация за лекторите може да откриете в сайта на StartUP

Снимки може да видите в нашата FB страница.

Фотограф: Мартин Чаов и Георги Мерджанов

 

За автора

Вашият коментар