20 отличника и 120 абсловента от Юридическия факултет на ПУ

В петък Вицепремиерът на Република България г-жа Екатерина Захариева, поздрави с писмен адрес новите си колеги – юристите, завършили Юридическия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски ”Ново поколение юристи получиха дипломите си на тържествена церемония в новата спортна зала на Пловдивския университет в присъствието на заместник- ректора доцент  д-р Жоржета Чолакова, председателя на административния съд в Пловдив – г-н Георги Петров, заместник – декана на Юридическия факултет професор д-р Емилия Друмева¸ преподаватели, инспектори, родители и гости. 
Випускът се свързва и с 20-та годишнина от създаването на Юридическия факултет. След звуците на академичния химн, прозвуча академичното слово на Декана на Юридическия факултет професор д-р Дарина Зиновиева:  „Двадесет години са достатъчни, за да се положи  здрава основа на дома на знанието за правото- изкуството за доброто и справедливото.Обществото ни се нуждае от квалифицирани юристи, от справедливи съдници, от личности с морал и авторитет.
uridicheski-fakultet-pu
Обществото се нуждае от доброто и справедливото!” Във випуска, наброяващ 120 души се открояваха около 20 отличници, които получиха специални награди от ръководството на факултета и от председателя на борда на директорите на „Сиела” проф. Д-р Иван Тодоров, който поздрави на място лично абсолвентите.
Вълнуващи приветствия  поднесоха отличничката на випуска –абсолвентката Даниела Арабаджиева и студентката от 3 курс  Елена Вълчева, победител в отбора на ПУ в регионално студентско състезание, организирано от Бюрото на Европейския парламент в България по темите за гражданските права и реформите в Европейския съюз, преди броени дни.
В приветствията си те показаха силата на приемствеността между поколенията – възпитаници на Юридическия Факултет.
 

Вашият коментар