Стартира отново програмата „Аз мога повече“

Из цялата страна вече тече подновеното записване за безплатни курсове и обучения, финансирани от ЕС. Инициативата „Аз Мога Повече” е част от оперативната програма „развитие на човешките ресурси” и ще предостави възможност на работещи хора да повишат конкурентоспособността си на работното им място чрез придобиване на различни умения и компетентности, като например учене на чужди езици.

Програмата е вече стартирала /от 15 Октомври/ и желаещите трябва да се запишат бързо. За целта, от „Агенцията по Заетостта” предоставят на желаещите ваучери за безплатно обучение.

Благодарение на увеличението на бюджета с 50 млн. лв. тази есен още 50-60 хиляди лица ще могат да се включат в обучение по професионална квалификация, дигитални компетентности и обучения по чужд език. За първите осем месеца от реализацията на проекта, близо 48 хиляди лица бяха включени в обучение, от които успешно вече са завършили повече от 30 хиляди души.

За информация дали може да се възползвате от програмата, спонсорирана от ЕС, посетете следния сайт: Аз Мога Повече!

Тъй като крайният срок за записване е 31 Ноември, а броя на желаещите да се включат към програмата е голям, ви съветваме да да бъдете експедитивни и да подадете нужните документи в най-кратки срокове.

 

 

За автора

Вашият коментар