Студио 45

Mediacafe.bg представя новата си рубрика PR. Рубрика за иновации и креативни решения свързани с нашата работа и нашето удобство. Ще ставате свидетели на интересен поглед на художници и професионалисти в сферата на  PR. Ще сравняваме работата им през призматa на чуждото и своето. И, за да не лежим само на кълката, че българите сме специалисти в доста области, нека да видим как се развива един потенциал? Кога се отдава възможност за развитие? Кога се прави първата крачка? Какво следва след нея? Откъде се черпят идеи?

 

 
СТУДИО 45 е студио за интериорен дизайн. Решихме да ви запознаем в кратко блитц интервю с неговите създатели – Кристина Богданова и Александър Миневски. Те са заедно от скоро и проектират интересни решения за вашия дом.

– Здравейте. Как ви хрумна идеята да създадете СТУДИО 45?

А.М.: Чисто професионално винаги съм мечтал да имам свое студио за обзавеждане. Съдбата ме срещна с Криси, с която си допаднахме професионално.
К.Б.: Разбрахме, че сме от една порода (смее се). Не, сега сериозно – усетихме, че се допълваме в работата, и че можем да бъдем професионален.
 
– Защо точно СТУДИО 45 ?
А.М. : Мислихме няколко варианта за име. Накрая се спряхме на „СТУДИО 45"
К.Б. : А защо се спряхме точно на "СТУДИО 45” си е наша малка тайна (усмихва се).
 

– СТУДИО 45 все още не е много известно на хората. Това не ви ли притеснява?

К.Б. : Няма притеснение, имаме желание за работа и изградено професионално отношение спрямо клиентите. От какво да се притесняваме?
А.М. :  И двамата имаме доста богат опит в тази област. И като образование и като професионален опит.
 
– Какво ви харесва в това да се занимавате с интериорен дизайн?
А.М. : Това да направиш нещо различно. Да твориш. Да мислиш детайлно, защото…
К.Б. : Защото една стая не е просто стая и мебелите не са просто мебели. Всеки предмет, цвят и форма са важни за човек, за да се чувства комфортно.
А.М. : Именно.

 

– От какво се вдъхновявате?

А.М. : Не мога да отговоря конкретно от какво – всеки път е различно.

– Какви са вашите амбиции?

К.Б. : Искаме да работим здраво. Да влезем в големи проекти с имена в културата, театрите.

А.М. : Например да направим едно хубаво обзавеждане на Меdiacafe.bg няма да е зле (усмихва се).
 

– Тука май усещам професионален поглед и критика към нас?

А.М.: Не, но винаги може да е по добре. Представям си спрямо вас, вашата работа и името на вашата медия какъв най-интересен дизайн може да се изработи.

 

– И какъв е той?

А.М.: Всичко трябва да е много, ама много светло, както е при вас сега. Но бих сложил тапети по стените, всяка стена с различен подход, различен стил. Ще задам отделни кътчета за всякакъв тип спокойна работа. Много голям диван, който да предразполага хората, малко по висока маса за кафе, огромна етажерка за вашата колекция от книги и списания, която да се обхожда с подвижна стълба, било то в началото и само за фасон. И бих се разтършувал за креативен дизайн свързан с марката на вашето име, а именно кафето. Кухнята във вашия офис, както и всичките му части трябва да ухаят на кафе. Затова са задължителни кафявите и тъмните нюанси, но само загатнати, на определени места, за да не нарушаваме баланса на тихата атмосфера.

Е-е-е прекрасно звучи. Това трябва да се направи задължително. Имате поглед.  Какво могат да очакват бъдещите ви клиенти?

К.Б.: Зависи до голяма степен и от самите тях. За всеки дизайнер е хубаво, когато клиента му се довери напълно

А.М. : Да, точно така е. Имаш ли свобода да твориш, крайният резултат винаги е хубав.

К.Б.: Е, ако клиента иска нещо издържи на него се съобразяваме с това. Все пак е по- важно крайния резултат да се хареса не само на нас, но и на хората.
А.М. : В нашата работа трябва да усещаш предпочитанията на клиента, но и да го насочваш.

Вижте някой от креативните решения на СТУДИО 45

 

За автора

Вашият коментар