Жюстин Томс ще е лектор на „Първи стъпки в бизнеса“

За трета поредна година JCI Plovdiv организира безплатния семинар „Първи стъпки в бизнеса“

Три дни преди поредното младежко предприемаческо събитие в града под тепетета mediacafe ви запознава с лекторите на семинара. Хората са колкото успешни, всеки в своята област, толкова и социално ангажирани да разкажат на бъдещите предприеамачи какви грешки не трябва да допускат и къде да насочат своята енергия за постигане на качествени резултати. 

Стартът на бизнес събитието ще бъде дадено от познато за публиката лице – Миглена Каканашева. Звездата от риалити предаването „Къртицата“ вече беше гост на „Първи стъпки“ през изминалата година Тя е само на 24 години, но за нейния бизнес работят над 60 човека. Миглена е собственик и основател на модната дамска марка „MEGZ“ (megz.eu). Нейните дрехи се купуват от клиенти по цял свят, а самата тя е истински пример за успяла млада жена, започнала собствен бизнес в България.

Стефан Ставрев, или както го познават хората от IT средите – Steve, ще бъде вторият лектор на семинара. Стийв е предприемач и собственик на TRI Soft (tri-soft.net). Той има дългогодишен опит в проектирането и разработването на интелигентни системи и игри, а освен това е бил част и от TNO – научна компания и основен партньор на Холандското министерство на отбраната. Понастоящем се занимава със създаването на иновативни автономни системи, компютърно зрение, разпознаване на лица и разработване на игри и интерактивни архитектурни визуализации в реално време.

Веднага след това, неговото място ще бъде заето от Жюстин Томс. Тя е един от най-известите онлайн маркетинг специалисти в България. Занимава се с онлайн медии и онлайн маркетинг от края на 90-те години. Създател е на най-престижния уеб конкурс у нас –  „Български сайт“ (www.bgsite.org), и е сред основателите на българската уеб агенция  „ABC Design and Communication“. Майка, преподавател, автор и абсолютен професионалист – Жюстин Томс (justinetoms.com) е непоколебим пример за истински успялата жена в България.

След нея ще се представи и друга бизнес дама – Росица Касабова. През 1999 година, любовта й към виното я подтиква да закупи винарската изба на известния търговец Методий Хаджиянков в село Брестовица (позната още като „старата изба“). Възстановена и оборудвана с две ферментационни отделения, лаборатория, поточна линия, две дегустационни зали и отделение за съзряване, обновената винарска изба „Villa Vinifera” (villavinifera.com) носи ново име и дух. Днес, създадените в нея вина добиват популярност не само в България, но и биват изнасяни за Европа и Русия.

Идва ред и на засиленото мъжко присъствие в последната част от семинара. Пръв от последните лектори ще бъде Емил Георгиев. Той е адвокат и представител по индустриална собственост, като извършва практиката си на пресечната точка между правото и информационните технологии. Емил е човекът зад Reguligence (reguligence.com) – бутикова адвокатска кантора, специализирана в сътрудничеството с компании от областта на информационните технологии, електронния бизнес, медиите, маркетинга и рекламата.

Финалът на „Първи стъпки в бизнеса – 3“ ще бъде поставен от Стефан Горанов. Той определя себе си като противоречива личност. Още докато е ученик в СОУ „Цар Симеон Велики“, вече има свои готови проекти, свързани с изкуство и култура. Стартира първата си компания през 1994 година, просто защото по-рано е бил непълнолетен. Днес, 21 години по-късно, Стефан е ментор в първия по рода си творчески комплекс в България – ИНКУБАТОР (incubator.bg).

Началото ще бъде дадено точно в 10:00 часа в Аулата на Технически университет – филиал Пловдив (4-ти корпус).

Събитието се организира с подкрепата на AIESEC Пловдив, сдружение „Младежки глас“ – Пловдив, Start-It-Smart Plovdiv, 9 Academy, Технически университет София – филиал Пловдив, ABLE, Център по предприемачество – град Пловдив и младежкия портал MediaCafe.Bg. Събитието е подкрепено още от "Венера Козметикс" и ресторант "Кадифе.

За автора

Вашият коментар