АББ със сертификат CharIN CCS за портфолиото си от зарядни станции

С прогнозите, че общият обем на продажбите на електрически превозни средства ще нарасне от 2,5 милиона през 2020 г. на 31,1 милиона до 20301 г., инвестирането в зарядна инфраструктура и постигане на общи стандарти и оперативна съвместимост ще бъдат ключови за задоволяване на това нарастващо търсене. 

В отговор АББ ръководи работната група на CharIN за установяване на независими CCS тестове, в сътрудничество с DEKRA, за да стане първата компания, получила сертификат за съответствие CCS Basic за своите DC зарядни устройства. Това ще гарантира оперативна съвместимост и безопасна работа между зарядни устройства и електрически превозни средства от всяка марка.

Президентът на дивизията за електрическа мобилност на АББ Франк Мулон каза: „Един от основните ни принципи е да гарантираме, че нашите зарядни станции са възможно най-оперативно съвместими и удобни за потребителя, така че наистина да можем да стимулираме по-широкото внедряване на електромобили по целия свят. Това сертифициране е силен знак, че правим именно това; че нашите зарядни устройства проправят пътя към общи стандарти, така че повече хора да преминат към електрическо бъдеще.

Производителите на зарядни станции с постоянен ток могат да кандидатстват за сертификат CharIN CCS Basic, който ще бъде издаван след успешно тестване от признати от CharIN изпитвателни лаборатории. DEKRA е една от първите две изпитателни организации, официално назначени от CharIN, които са показали своя опит в областта на изпълнението на тестове и анализа на резултатите. 

Решенията за DC зареждане на АББ, които използват CCS1 и CCS2, в момента са в процес на сертифициране от DEKRA. Сертифицирането гарантира на клиентите, че зарядните устройства на АББ са напълно съвместими с най-новия CCS стандарт и в резултат на това ще работят безопасно и надеждно с всяко съвместимо превозно средство, сертифицирано по CCS.

CharIN е глобална асоциация с 200 членове, посветени на насърчаването на оперативната съвместимост на базата на Combined Charging System (CCS) за зареждане на електрически превозни средства от всички видове на световно ниво. АББ се присъедини към CharIN през 2015 г., годината на създаване на асоциацията CharIN. АББ е част от ръководния комитет на CharIN и активно участва в разработването и прилагането на CCS като стандарт. АББ ръководи работната група на CharIN, посветена на тестването и сертифицирането за оперативна съвместимост на CCS. 

За автора

Вашият коментар