Bag-in-Box –решението за запазване на качеството и дълъг срок на годност на напитките

Специално за производителите на вино, на сокове, мляко и др., които търсят решение за предлагане на продуктите си в макси опаковка, съдържаща по-голямо количество.

Bag-in-Box e една от най-разпространените в ежедневието ни опаковки. Традиционно тя се използва за опаковането на по- големи литри вино, сокове и мляко  Тя се произвежда от гъвкав пакет и плътен и здрав картон (велпапе) и има изключително добри изолационни свойства, предпазвайки от светлина, въздух, резки температурни влияния.

Като водещ производител на опаковки в България печатница „Райт Пак“ е спечелила доверието на утвърдени производители на вино и на сокове и споделяме своя опит и знания за развитието на този вид опаковка.

Бег-ин-бокс опаковката притежава дългогодишна история и е спечелила доверието на любителите на виното. Важна особеност при опаковането на виното е, че трябва да се избере подходящ плик с висока кислородна бариера, за да се запази качеството му преди и след отварянето.

 Подобно на виното плодовите напитки имат също специфични изисквания за съхранение. Кутиите за сокове, произведени с качествени материали, могат да запазят свойствата си на рафта до шест месеца преди отварянето.

Високата бариера срещу кислород в структурата на опаковката пък запазва ароматите и вкуса на напитките до 28 дни след отварянето.

Bag-in-box опаковките са много по-лесни и леки за транспортиране, както и по-безопасни в сравнение със стъклените бутилки. Много често тези опаковки се ползват от деца или при провеждане на обществени събития.

Все по-голяма част от марките започват да търсят решения, които да са щадящи за околната среда. В сравнение с производството на опаковки от пластмаса и стъкло бег-ин -бокс се правят с по-нисък въглероден отпечатък. Инвестициите в нови и модерни технологии в „Райт Пак“ ни позволяват допълнително да подпомагаме този процес и да се вписваме в очакванията на потребителите. 

  Ако можем да обобщим с няколко думи характеристиките и предимствата на бег-ин-бокс-а, това ще бъдат надеждност, традиция и доверие.

За автора

Вашият коментар