Бургас ще бъде домакин на „Живот и кариера – защо в България?“

„Живот и кариера – защо в България?“ е първото по рода си събитие в Бургас. В рамките на 5 часа, освен вдъхновяващи истории на успеха, посетителите ще могат и лично да се запознаят с потенциални бъдещи работодатели. Със свои щандове ще присъстват 22 от най-отговорните компании в страната. Събитието е напълно безплатно, но се изисква предварителна регистрация на www.bulgariawantsyou.com/events

Тъй като форумът бе отложен през месец януари заради пика на Ковид вълната, организаторите напомнят, че всички направени регистрации ще важат за 26 март без нужда от нова заверка.

По традиция събитието „Живот и кариера-защо в България“ ще бъде открито от основателите на платформата Bulgaria wants you – Иван Христов и Андрей Арнаудов. „Целта е да се мотивират присъстващите да се развиват у нас и да ги запознаем с възможностите за работа, които компаниите в България предоставят. Посетителите ще получат безценни съвети от професионалния и житейски опит на реализирани предприемачи и бизнес лидери. Посланието към всички в залата ще бъде едно – „Намери причина да останеш“. – разказа Андрей Арнаудов.

Лекторите на събитието в Бургас ще бъдат предприемачите Димитър Караиванов, Дарин Маджаров, Андрей Давчев, Геновева Христова, Иван Георгиев и Евгени Борисов от Pontica Solutions, както и журналистът Георги Тошев. Неговата лекцията ще даде отговор на един сложен и противоречив въпрос – за каква България мечтаят българите по света?

„Темата за българите по света ме вълнува от 30 години. Като един неуспял емигрант, който се чувства човек на света, осъзнавам все повече колко е важно да бъдем свободни в преместването си от град на град, от държава в държава. Единственото важно, според мен, е не географското ни пребиваване, а чувството за принадлежност. Като българин и човек избрал да живее и работи в България вярвам, че ние може да променяме средата така, че повече талантливи българи да намират своята пълноценна реализация в страната” – коментира журналистът.

Събитието е подкрепено от Асоциацията на индустриалният капитал в България, а bTV Media Group е ексклузивен медиен партньор. Ден по-късно, на 27 март то ще се състои в Пловдив, но с други лектори, част от които са икономистът Николай Василев и проф. Георги Бърдаров.

За автора

Вашият коментар