Дами обраха всички награди на Млад предприемач (СНИМКИ)

Невена Начева и още 5 дами успяха да съберат всички награди от конкурса "Най-добър млад предприемач на Пловдив" за 2013 година. Това стана ясно на официална церемония в зала Пловдив в Новотела късно снощи.

На финала, от 32 участника в конкурса попаднаха 9 жени в компанията на само един мъж – Иван Стефанов, който обаче не успя да се пребори с голямата конкуренция. Жените показаха силна увереност в бъдещите си бизнес планове и обещаха, че ще направят всичко възможно да осъществят своите проекти. 

(Невена Начева – 1-ва награда за 2013-та година)

Младата инженерка Начева се явява за четвърти път в конкурса, винаги с идея около това, което най-много обича – пчелите,  но чак тази година успя да се пребори за голямата награда от 7 хиляди лева, връчена й от зам.-кмета Георги Титюков.  Проектът, с който спечели е "Производство на пчелни майки по авангарден метод". 

"Започнах преди 4 години с 30 лева, с които си купих няколко пчели и сега вече имам 30 кошера, с които се гордея. Пожелавам на всички участници да не се отказват от идеите си, да бъдат настоятелни, също като мен", каза уверено младата дама. 

(Ирина Живкова – 2ра награда)

Втора в класацията на журито бе отличена студентката 4-и курс Ирина Живкова от Пловдивския университет, която грабна 4 хил. лева за проект "Училищен дневник", връчени ѝ от новия мениджър на Летище Пловдив Иван Карнабитов. Момичето се оказа силно уверено в идеята си и амбицирано да убеди всички училища в Пловдив да се включат в нейния сайт, въпреки, че някои елитни гимназии и средни училища в града имат вече действащи сайтове. Положителното е това, че родители ще могат да следят от дистанция поведението и оценките на своите деца.  

(Анелия Манова – 3-та награда)

Третата и четвъртата награда, по вече създадена традиция делят по 2 хиляди лева. "Развъдник за бирмански котки", който се оказа, че е единствен на Балканите е дело на Анелия Манова. Бизнесът е вече действащ, като един от любимците, отглеждани от г-ца Манова струва близо 2 хиляди лева.

Тя сподели пред цялата зала, че парите ще ѝ стигнат за закупуването на майка, с която да увеличи популацията на тези свещени животни, както и да създаде електронен портал, чрез който да развие бизнеса си по целия свят. Нейни животни има в момента в Дубай й Франция. Наградата ѝ бе връчена от изпълнителния директор на панаира Иван Соколов.

Другата трета награда попадна отново в дама. Даниела Гозманова впечатли журито със своя опит в създаването на био храни и напитки. Нейният план е за създаване на магазин "две в едно" за полезна храна.

(Даниела Гозманова – 3-та награда)

Бяха връчени и няколко стимулиращи награди по 500 лева на различни участници, както и за най-млад участник. 

Г-жа Весела Матеева от групата радиа на Communicorp даде две награди за реклама в БГ Радио и радио City. Едната заслужи Нели Аврамска, за развитието на своя бизнес за изпращане студенти на работа през летните месеци в чужди дестинации. Бизнес-дамата се явява за втора поредна година, като миналата бе с проект – заведение за привържениците на Ботев Пловдив. От сцената тя заяви, че няма да се откаже, докато не влезе в призовата четворка, а другата година ще кандидатства с проект за създаване на свой продукт. 

Втората награда заслужи Мариан Георгиев, който за съжаление не бе в залата. Той се яви с проект за финансов анализ на валутния пазар.

(Нели Аврамска)

Международният езиков център "Леонардо Да Винчи" подари езиков курс по немски език на Велислава Костадинова за проект "Ателие за изработка на плетива". 

(Велислава Костадинова)

Медиакафе ще следи през годината как се справят младите хора. Очакваме всички проекти да бъдат реализирани и да оправдаят доверието на пловдивчани.  

Очаквайте видео на победителите в петия конкурс!

Още информация за предприемачите на Пловдив може да намерите тук!

За автора

Вашият коментар