eBay срещу Groupon

eBay започна първите тестове на услуга за локални промоции, които практически ще направят компанията директен конкурент на Groupon. Услугата вече се тества в Сан Франциско, Лос Анджелис и Вашингтон, съобщи агенция Reuters. Официалното име на услугата е eBay Lifestyle Deals.
Тя ще предлага промоционални оферти, които ще важат ограничен период от време и само в конкретни региони. Основната цел на новия бизнес на онлайн аукциона е да се предлагат най-различни допълнителни услуги. Сред първите оферти са разходка на кучета, уроци по йога, фитнес тренировки и др.
Президент на eBay Marketplaces Девин Вениг казва, че повече от нормално е да експериментират с нови категории и услуги, тъй като имат голям пазар и мнозина от хората, които посещават eBay, не търсят само едно нещо. Обникновено те купуват от различни категории. Онлайн аукционът не поддържа новата си услуга самостоятелно. Тя е сключила партньорство със Signpost – млада компания, отговаряща за намирането на търговци и уговарянето на промоциите. Signpost работи на същия принцип и с Google, като осигурява оферти за Google Offers, допълва Reuters.
Ако тестовият период бъде успешен, eBay планира да сключи партньорства и с други компании от типа на Signpost. Така тя ще има още по-голям досег с търговците, което ще я направи значително по-сериозен конкурент на Groupon.

 

Вашият коментар