Мартин Александров е големият победител в „Започни млад“

Мартин Александров е големият победител в предприемаческото състезание „Започни млад“, което се проведе онлайн в Пловдив през миналия уикенд. За първото място се бориха 10 бизнес идеи, които достигнаха до финалния кръг на състезанието.  Мартин Александров спечели първото място с идеята си за здравословна и натурална напитка Nature Boost, която според журито има потенциала да покори не само българския, но и международния пазар. Той получи награда от 1000 лева и едногодишна рубрика в сп. Български предприемач.

Наградата на публиката отиде при Светлана Чепилска и „История 3D“. Идеята на проекта е да дигитализира исторически забележителности в Пловдив, за да ги популяризира и да ги направи по-достъпни. Специална награда получи и Джейн Димитрова с идея за развитие на вече работещия проект FoodObox – мобилно приложение, което се бори с разхищението на храната.

Представянето на проектите беше гледано от стотици зрители онлайн, които подкрепяха своите фаворити, а най-активните от тях получиха и награди – специални тениски „Започни млад“ и книгата „Как да стартираш собствен бизнес без капитал“. Победителите в изданието на „Започни млад“ в Пловдив спечелиха рубрика в сп. „Български предприемач“, а всички финалисти  могат да продължат обучението си в стартъп програмата BASE, където в следващите три месеца ще получат много допълнителни нови знания, контакти и ще могат да направят бизнес план за идеите си.  

Организаторите на „Започни млад“ и всички партньори на събитията се обединяват около идеята за качествено образование, обучение през целия живот и социална ангажираност, които да се превърнат във водещи ценности за всички стартиращи и развиващи се съвременни компании.

През тази година най-голямото състезание за предприемачески идеи „Започни млад“ ще има седем големи издания. Предприемачите от София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград и Стара Загора ще имат възможност да получат подкрепа за реализация на идеите си, да си спечелят много награди и да получат достъп до специализирани практически обучения.

За автора

Вашият коментар