Доц. Христо Димитров: Влизам в политиката, защото започнах да мечтая

Все повече се доближаваме до заветния 4 април, когато милиони българи ще направят своя избор за това кой ще ни управлява в следващите 4 години.

Срещаме Ви с доц. д-р Христо Димитров, който е водач на листата на ПП „Републиканци за България“ за гр. Пловдив, преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“ и ръководител на катедра „Зоология“ към Биологически факултет. Още в началото на предизборната си кампания, доц. Димитров определи влизането си в политиката като нов изпит, през който се надява да премине успешно.

Като преподавател и експерт в областта на биологията, едни от най-важните елементи на секторните му политики са насочени към подобряването на нивото на средно и висше образование, по-чиста околна среда, вкарване на електронно правителство, намаляване на градския трафик, стабилизиране на средния и дребен бизнес, повишаване на родната икономика и подкрепянето на сънародниците ни в чужбина.

Според доц. Димитров от изключителна важност е средното образование да стане задължително, както и да се вкара STEM/STEAM модела на обучение. Подобряване на учебната база, както в училищата, така и в университетите, подмяна на апаратурата, ремонтиране на спортните зали и още много други.

За какво още мечтае и към какво още се стреми Христо Димитров може да чуете в интервюто, което проведохме с него.

За автора

Вашият коментар