Мая Манолова: Пандемията показа кризата в здравната система

Пандемията показа кризата в здравната ни система и нуждата от добре оборудвани болници с мотивиран персонал. Това са проблемите и пред МБАЛ „Иван Скендеров“ в  Гоце Делчев. Здравното заведение обслужва пациенти на четири общини, тук нерядко приемат болни дори от Доспат и Велинград.

Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ пред „Дарик радио“ в Гоце Делчев, където се срещна с граждани във връзка с проблемите на пациентите и медицинските лица в местната болница.

Ковид-19 държи под почти постоянен натиск работещите тук лекари и сестри, които едва поели си дъх от втората вълна, се налага отново да дават денонощни дежурства, за да обезпечат с медицинско обслужване всички хоспитализирани с коронавирусна инфекция, каза още Манолова.

Болницата в Гоце Делчев ще е довършена и като сграда. и като оборудване. С реформата в здравната система ще създадем стимули лекарите да работят в болници като тази в Гоце Делчев. Ще гарантираме, че болниците няма да се делят в „наши“ и „ваши“ градове, в малки и големи градове, каза още тя.

Водачът на листата за Благоевград Димитър Делчев подчерта, че електронното здравеопазване и инвестициите в Спешната помощ ще подобрят здравеопазването в България.

За автора

Вашият коментар