Мирослав Тенев: Националната програма за енергийна ефективност ще бъде продължена с разширен обхват и остава безплатна за собствениците

Програмата за енергийна ефективност и облагородявянето на градската среда бяха основни теми в срещите на кандидата за народен представител под номер 17 в листата на ГЕРБ-СДС Мирослав Тенев с пловдивчани. Той е юристът е специалист в сферата на строителството и инвестициите, работи по Националната програма за енергийна ефективност.

„Националната програма за енергийна ефективност ще бъде продължена, като е планирано обхватът й да бъде разширен и вече да могат да участват, освен панелни и монолитни, както и еднофамилни жилищни сгради, отделно ще бъдат осигурени  средства и за фотоволтаици и соларни панели, при условие, че участието на собствениците остава безплатно”, заяви Мирослав Тенев,

Той се срещна с граждани в парк „Ружа” в район „Западен”, който скоро бе разширен и се превърна в прекрасно място за отдих на живелите на квартала. Според него ГЕРБ залага на развитие на зелената система и това се вижда от работата в пловдивските райони. Като друг добър пример в тази посока Мирослав Тенев посочи и изграждането на изцяло нов парк на мястото на стара детска градина в „Западен”.

В Пловдив предстои изграждането на най-големият нов парк за последните 40 години – геопарк „Марица” в близост до Гребната база. Там е предвидено залесяване, изграждане на екопътеки, велоалеи и зелено училище и др.

Кандидатът за народен представител сподели категорично мнение, че добрите реализирани управленски политики на местно ниво в страната, се случат благодарение подкрепата на правителството с премиер Бойко Борисов.

За автора

Вашият коментар