Шинова и Слабаков в Шумен с призив: Трябва да се обръщаме към ценностите

Проблемите на Шумен и региона и възможностите за тяхното решаване, включително чрез финансиране с еврофондове и чрез прокарването на държавни политики в определени сектори с потенциал за развитие на местна почва обсъдиха водачът на листата на ВМРО – БНД инж. Деан Станчев и кандидатът за народен представител от ВМРО – БНД Ернестина Шинова. Ернестина Шинова беше в Шумен със своя съпруг евродепутатът Андрей Слабаков, който също се включи в работната среща.

Ернестина Шинова и съпругът ѝ се срещнаха със симпатизанти и с граждани на Шумен, обсъдиха с женската организация на ВМРО проблеми, свързани с разрушаването на устоите на традиционното семейство и неолибералните възгледи за еднополови бракове, джендър идеологията и розовите мечти за 53 пола, родител № 1 и родител № 2, Истанбулската конвенция и отпора, който Патриотите дадоха срещу приемането ѝ.

След това Ернестина Шинова, Андрей Слабаков и членове на ВМРО – Шумен поднесоха цветя пред Паметника на загиналите във войните, по повод годишнината от превземането на Одринската крепост от героичната българска армия на 13 март 1913 г. Патриотите посетиха по-късно паметника „Създатели на българската държава”, който е последният паметник в нашия град, обявен за недвижима културна ценност с национално значение. Припомняме, че общинските съветници от ВМРО имаха предложение сградата на НЧ „Добри Войников” също да придобие такъв статут, но с обединените гласове на местната коалиция ДПС и БСП предложението не получи нужната подкрепа.

Ернестина Шинова и Андрей Слабаков посетиха също и „Двора на кирилицата” в Плиска, както и други исторически места, които са част от културното и историческо богатството на нашата област. Една от целите на бъдещите народни представители от ВМРО ще е приемането на цялостна стратегия за развитието на туризма в шуменския край, като символно за българската държавност място, където се е намирал центърът на Дунавска България от VI до X век. Би било редно значението на Шумен като един от центровете на Българското възраждане и в следосвобожденска България също да придобие своята информационна стойност в рекламата на туристическия продукт, предлаган от нашия регион. До този момент държавните и местните власти обаче не показаха, че разбират пълния потенциал, който има шуменския край за развитието на туризма и превръщането му в един от основните източници на доходи, както за местния бизнес, така и за населението в областта. Ернестина Шинова и Андрей Слабаков обещаха да помогнат със своята експертиза и да съдействат в бъдеще Шумен и региона да се превърнат в развит туристически център.

За автора

Вашият коментар