Една добра новина

 

„Е приятели, заминаваме!“ – така адресира съобщението си майката на Ани Тодорова до всички, които помогнаха в последната една година. „Моментът настъпи! На 16.06 летим, а на 21.06 е операцията на Ани! Благодарим на всички Вас, които направихте всичко по силите си, за да може това да се случи. Поклон пред вас. Пожелайте ни успех.“ пише още в съобщението си.

През този период бяха организирани 5 големи събития, които имаха за цел да съберат непосилна сума, която да осигури операцията на Ани във Франция. На 24 декември 2010 година 500 млади доброволци се подредиха в редица на Главната улица в Пловдив (от Военния клуб до Джумаята) и държаха детски рисунки, дарени от Народно читалище „Европа”. Всяка картина се продаваше на минимална цена от 20 лева.

 

Ани е на 20 години от Пловдив. Завършила е националната търговска гимназия „Васил Левски” в Пловдив, випуск 2008 с отличен успех. Ани беше много жизнена, весела и енергична, танцуваше народни танци, обичаше да се вижда с приятели и да ги дарява с усмивка. Имаше много смели мечти и желания, и изпълнена с много ентусиазъм мислеше, че ще ги реализира!

И тъкмо тогава я сполетя нещастие. Ани се разболя. С направените в началото на 2009 година изследвания се установи много агресивен тумор на глезена. Последваха три операции – две през 2009 и една в началото на 2010 година. Но Ани не се предаваша, намира сили да се бори. Сега на Ани и предстои нова четвърта операция, за да се излекува и да бъде отново здрава.

mediacafe.bg

За автора