АМТИИ възроди стара традиция
След 10 годишно прекъсване катедра „Хореография” , специaлност – „Българска народна хореография“ при АМТИИ възроди традицията да се провежда ежегоден танцувален спектакъл на катедрата. НА 4-ти юни 2011 година в залата на кино „Гео Милев“, младите изпълнители показаха изключително драматични хореографии. През академичната година студентите са разработили над 100 сценични танца, като в днешния концерт бяха представени 15те най-добри от тях. Зрителите бяха свидетели на различни теми и сюжети. На сцената бяха представени „Циганска сватба“, „Другата жена в огледалото” , „Природни стихии” , различни български обичай и др. Спектакълът завърши с танц, разкриващ историята на Капитан Петко Войвода, разработен от студентка от 4ти курс.

 

 

На сцената бяха демонстрирани танци от всяко едно академично ниво. Изявиха се първокурсници, с така наречените девертисментни танци. Второкурсниците представиха различни сюжетни танци. С тематични и сценично обработени танци и обичай и по опитните – третокурсниците, не оставиха публиката да скучае.

 

 

Естествено, най – вълнуващи и интересни бяха танците, с който завършващите бакалаври и магистри, се разделиха с АМТИИ и с преподавателите си, които по всичко личеше, че са много уважавани и ценени от младите хореографи. След края на концерта всички студенти от катедрата им благодариха сърдечно. Дипломантите не успяха да скрият вълнението си от случващото се.

 

 

Това беше един празник за АМТИИ


mediacafe.bg

За автора