Google Maps с функция за сваляне на карти

Гоогле Мапс с функция за сваляне на карти
„Гугъл“ добавиха към услугата си Google Maps възможност за сваляне на области от географски карти, така че мога да бъдат ползвани и когато потребителите са офлайн.
В „Гугъл“ са наясно с факта, че потребителите нямат достъп до интернет през по-голямата част от времето.
Наскоро се бяха появили някои опасения, че новият модел нетипичен ноутбук, неречен Chromebook, ще има съмнителна полезност, ако може да се използва само с онлайн връзка.
Освен това, поради все по-нарастващата популярност на Android, нуждата от офлайн функционалност за някои услуги нараства все повече.
Google Maps определено ще е още по-полезна услуга, след добавянето на опция за работа без интернет връзка.
По този начин, потребителите ще могат да свалят големи секции от наличните карти на мобилните си устройства, така че липсата на връзка с мрежата да не им пречи да ги разглеждат.
Когато сте в непознат район несъмнено искате да отворите Google Maps, за да се ориентирате къде се намирате. Представете си обаче, че нямате сигнал. В такъв случай ‘Download map area’ в „Google Maps 5.7“ за Android е голяма крачка напред, пише в блога на „Гугъл“.

„Гугъл“ добавиха към услугата си Google Maps
възможност за сваляне на области от географски карти, така че мога да бъдат ползвани и когато потребителите са офлайн. В „Гугъл“ са наясно с факта, че потребителите нямат достъп до интернет през по-голямата част от времето. Наскоро се бяха появили някои опасения, че новият модел нетипичен ноутбук, неречен Chromebook, ще има съмнителна полезност, ако може да се използва само с онлайн връзка.

Освен това, поради все по-нарастващата популярност на Android, нуждата от офлайн функционалност за някои услуги нараства все повече. Google Maps определено ще е още по-полезна услуга, след добавянето на опция за работа без интернет връзка. По този начин, потребителите ще могат да свалят големи секции от наличните карти на мобилните си устройства, така че липсата на връзка с мрежата да не им пречи да ги разглеждат.

Когато сте в непознат район несъмнено искате да отворите Google Maps, за да се ориентирате къде се намирате.Представете си обаче, че нямате сигнал. В такъв случай ‘Download map area’ в „Google Maps 5.7″ за Android е голяма крачка напред, пише в блога на „Гугъл“.


mediacafe.bg
– Тервел Куцев

За автора