Гледайте Стинг и Дейвид Линч в 21:15 в кино „Орфей“ днес


Днес, 13.07 (сряда), „Филмови нощи във Филипополис представя –


„2012: време за промяна” и

„Черен лебед”. Знаменитости като Стинг и Дейвид Линч се включват в дискусията, предизвикана от бразилския режисьор Аморим, за това ще се промени ли планетата ни през следващата година. Факт е, че сме изправени пред криза на много нива – прясната вода и благата в природата намаляват, запасите от храна също се изчерпват, въздухът става все по-мръсен. Нещо в системата не работи. „2012: време за промяна”- само една идея е способна да преобърне възприятията ни за света на 180 градуса.

Промяната започва в 21:15 в лятно кино „Орфей”, предшествана от късометражния филм от селекцията на Jameson „На улица нула” на режисьора Андрей Гетов.


В късната прожекция зрителите могат да видят ролята,
донесла Оскар на Натали Портман за „Черен лебед”. Психодрама за пътя към съвършенството и жертвите, които трябва да се направят в името на мечтите. Балерината Нина Сайерс дава всичко от себе си, но въпреки маниакалния й перфекционизъм, не е постигнала много в танцовата си кариера. Шансът й най-сетне да попадне в светлините на прожекторите идва с предложението за главната роля в балета Лебедово езеро. Нина трябва да влезе в образа както на добрия Бял лебед, така и на злия Черен лебед, за което трябва да потърси вдъхновение в тъмните кътчета на съзнанието си и да прекрачи някои граници, от които няма връщане.

mediacafe.bg

За автора