Google с нова опция за търсене – блокиране на определени сайтове улеснява работата с търсачкатаGoogle
въведе нова функционалност в търсачката си, която би трябвало да ви помогне да търсите по-ефективно. Вече можете да блокирате онези домейни, които смятате, че не искате да виждате повече в резултатите от различните си търсения. За целта обаче първо трябва да потърсите някаква информация, да посетите някой от сайтовете в резултатите, да натиснете бутона „Назад” на браузъра и да кликнете на линка с текст „Block all example.com results”.

След това ще трябва да потвърдите блокиране, като ако не сте се логнали със своя Google профил, ще трябва да го направите. След като блокирате съответния домейн, резултатите от него никога няма да се появяват в следващите ви търсения с Google. Разбира се, можете и да премахвате блокирани сайтове от списъка чрез настройките в Search Settings или като кликнете на „Manage blocked sites”.

Новата функционалност е достъпна само за google.com на английски, който можете да достъпите и чрез google.bg, като кликнете на „Google.com in English”. Браузърите, които поддържат опцията за блокиране са Chrome 9+, IE8+ и Firefox 3.5+. От Google обещават скоро да пуснат новостта и за други езици, региони и браузъри.

mediacafe.bg – Тервел Куцев

За автора