Как звучи един червен дявол?

Със сигурност в почти всеки един дом се намират стари говорители, които могат да се включат в музикално устройство само с кабели. Проблемът е, че не можем да ги използваме, за да слушаме музика от мобилните си устройства, тъй като не поддържат Bluetooth.

Е, за щастие някои хора като Пол Кокседж, например, се опитват да намират прости решения точно на такива проблеми.

Решението на този конкретен проблем представлява малка червена кутийка на име Vamp. Джаджата представлява нещо като аудио предавател, който позволява слушането на музика от Bluetooth устройство през които и да е тонколони. Vamp се включва в говорителя или с жака или с директно свързване на кабелите на двете устройства. Веднъж свързали Vamp с тонколоната, ви остава само да включите Bluetooth-а на смартфона или таблета си и готово: вече можете да слушате музика през тонколоната.

Vamp работи с вградена батерия, която се зарежда или с USB или с адаптер. Според Кокседж, тя може да издържи до 10 часа на зареждане.

В момента Vamp съществува само под формата на проект в Kickstarter. Кокседж е трябвало да събере 35 хиляди британски лири, за да финансира създаването на джаджата, а в "сметката" на Vamp вече има 60 хиляди, така че можем да очакваме малкия предавател на пазара съвсем скоро.

 

Вашият коментар