Юридическият факултет е най-умният в ПУ за поредна година (снимки)

Дата е 10-ти април, а Нова сграда на ПУ и тази година е домакин на междуфакултетното състезание ‘‘Аз знам повече‘. Един прекрасен празник, в който студентите влизат в аулата с удоволствие, за да мерят знания помежду си. Ежегодната инициатива е организирана от Студентски съвет към ПУ ‘‘Паисий Хилендарски‘‘ и се проведе за пети пореден път.
В съревнованието, взеха участие всички девет факултета на университета, като всеки беше представен от трима свои възпитаници. Състезанието протече на три етапа от три последователни кръга. Във всеки кръг участниците имаха възможност да жунглират избора си между лесен, среден и труден въпрос.
 
В продължение на два часа, състезателите измерваха сили, залагайки на най-доброто от знанията си. Водени от амбицията да достигнат престижното първо място, всеки един от участниците се стараеше да изведе своя отбор все по нагоре.
az-znam-poveche-studenti
И тази година заветната купа за 1-во място взе Юридическият факултет, следван от Филологически на 2-ро място и 3-то място беше отредено на Биологическия факултет. За победителите, организаторите от Студентски съвет бяха подготвили награден фонд от 600 лева за 1-во място, 450 лева за 2-ро място и 300 лева за наредили се на 3-то място.
За 1-вото място, спонсорите Societe Generale Експресбанк също изненадаха победителите, подарявайки им дебитни карти от 100лв, а благодарение на издателските къщи Летера, Хермес, Ciela и Colibri печелившите състезатели се снабдиха и с книги от различни жанрове.
Публиката заедно с участниците на ‘‘Аз знам повече‘‘, имаха удоволствието да посрещнат и водещият на легендарното предаване по БНТ ‘‘Минута е много‘‘, Стефан Спасов, който беше специален гост на състезанието. Популярният водещ сподели, че ‘‘Минута е много‘‘ има тридесет и пет години в ефир и с това пожела на Студентски съвет да организира своето състезание още толкова занапред.
За всички, които не са се престрашиха да докажат знанията си тази година, могат още от сега да стартират своята подготовка, защото Студентски съвет към ПУ ‘‘Паисий Хилендарски‘‘, както подобава, ще продължи своята ‘‘Аз знам повече‘‘ традиция и другата година!
[9:34:17 PM] Mitko Vasilev: Статията: Йоана Димитрова
Снимки: Велиана Гечева
Всички СНИМКИ от състезанието на 10/04/13 може да видите тук (Фотограф: Велиана Гечева)
 

За автора

Вашият коментар