Премиера на „Чаплин“ с Мариан Бачев на Античния театър

Тази вечер от 21:00 в Античния театър пловдивската публика ще може да съпреживее историята на великия Чарли Чаплин, разказана в мюзикъл от Крис Къртис. Постановката на Държавна опера – Варна идва в Пловдив броени дни след премиерното представление в морската столица.

Спектакълът е изненадваща музикална биография на един от най-великите артисти на всички времена – историческа личност с уникален отпечатък. „Чаплин“ е премиера за България.Досега мюзикълът е поставян единствено на Бродуей, а трупата на Държавна опера – Варна изпреварва дори Лондон с поставянето и излизането му на сцена.

Режисьор на спектакъла е Борис Панкин. Диригент – Страцимир Павлов, хореограф Анастасия Неделчева, а сценографията е на Константин Гарнизов.

Актьорът Мариан Бачев влиза в образа на Чаплин с двете страни на своята същност – сълзата и смеха – всичко, което неговият прототип носи като талант, но и като душевност. Партнират муБорислав Веженов (Сидни Чаплин), Десислава Николова (ХедаХопър) и др.

„Ще видим как един малък човек тръгва по своя път, който ще го изведе към любовта, щастието и световната слава, за да се превърне в достолепния Сър Чарлс Спенсър Чаплин, който получава своя „Оскар“ за цялостно творчество през 1972“ – разкриват малки тайни около историята от екипа.

Животът на Чаплин е представен чрез богати мултимедийни решения и с много от средствата на киното. Силна намеса има и операторът Калоян Божилов, носител на Златна роза за филма „Ага“.

Сценографията и костюмите покриват период от 40 години – от детството в края на 19. век до Оскара за цялостно творчество.

Режисьорските и сценографски решения предизвикват публиката с магически кутии за фокуси и кино аксесоари, а прекрасният ансамблов състав радва с разнообразие от тембри и гласове.

Билети за мюзикъла „Чаплин“ на 3 август в Античния театър все още са налични онлайн и на касите на Ивентим на Билетен център пред общината – пл. “Стефан Стамболов” 1; Туристически информационен център на ул. “Райко Даскалов” 1 (пл. “Римски стадион”); Билетна каса Античен театър на ул. “Цар Ивайло” 2 (вход откъм Музикална академия).

В деня на спектакъла касата на Античния театър ще работи с удължено работно време до началото на представлението.

Вашият коментар