Шеф Манчев и професор Пламен Моллов подписаха меморандум за сътрудничество

Председателят на Асоциацията на професионалните готвачи шеф Иван Манчев, проведе работна среща в Университета по хранителни технологиипо по покана на ректора професор Пламен Моллов.

Централен фокус в разговорите беше проектът „Национално меню”, който се реализира по инициатива на Министерството на туризма. За целта бе подписан и меморандум за сътрудничество между УХТ и АПГ, който ще даде възможност да бъдат адаптирани водещите световни практики както по отношение на образователния процес, така и при професионалната реализация на кадрите.

Шеф Манчев и ръководството на УХТ се обединиха около идеята, че е необходима промяна в обучението, както и за необходимостта бизнесът да участва в този процес.

От страна на екипа на УХТ в разговорите взеха участие още функционалният декан по студентска и социална дейност доцент Кремена Никовска и главен асистент Станко Станков от катедра „Хранене и туризъм”.

Професор Моллов подари на своя гост книгата „Соц гурме” на издателство „Жанет 45”, а шеф Манчев от своя страна надписа с най-добри пожелания към своите домакини авторското си произведение „Мечти и кошмари”.

За автора

Вашият коментар