Слънце и облак зад кадър

Мнозина скептици са на мнение, все по-усъвършенстваните камери в мобилните устройства ще направят цифровите компактни фотоапарати излишни. Това обaче едва ли ще се случи, докато се появяват уникални технологични продукти, какъвто е „Sun and Cloud“, например.

Този сладурски фотоапарат, безспорно вдъхновен от модели от началото на 20-и век, не само изглежда доста различно, но и прави доста интересни неща.

На първо четене лъсва фактът, че фотоапаратът „Sun and Cloud“ се зарежда със слънчева енергия благодарение на PV панела в горната част и ръчката отстрани. Разбира се, апаратът може да бъде зареден и по стандартен начин, а именно чрез USB. През USB зареждането отнема 75 минути, а с PV панела – около 12 часа при силно слънце.

Ако завъртим ръчката със скорост около 100-150 оборота в минута, това ще ни даде около 60 секунди заряд между 4-8 кадъра.

Моделът е с размери 6 х 6 х 8 сантиметра и тежи 190 грама. Има 3-мегапикселова CMOS матрица и избор на ISO до 800. Вградена е и светкавица, за по-добри резултати в снимане на тъмно. Освен всичко друго, „Sun and Cloud“ има общо 15 филтъра (режима) за снимане, както и самоснимачка. На всичкото отгоре с него можете да заснемате и видео, с резолюция 640 х 480 при скорост 30 кадъра в секунда в AVI формат.

В задната част има LCD екран, копче за менюто и допълнителни бутони. Има слот за microSD карта отстрани, макар че при покупка карта не е включена.

Това черно-бяло бижу на снимачната техника може да бъде ваш верен спътник в живота срещу скромната сума от 199 долара.

 

sun-and-cloud-eco-friendly-digital-camera-1

mediacafe.bg – Димо Димчев

Вашият коментар