Дни на кариерата в Пловдив (СНИМКИ)

Кметът по културата Стефан Стоянов откри официално 11-то издание на Националните дни на кариерата в Пловдив тази сутрин. Кариерният ден, организиран от Job Tiger, който по традиция се провежда през пролетта в панаира, се представи с участието на 47 фирми, които търсят реален контакт със студентите и младите хора в града.

За съжаление, засилен интерес в началото на събитието почти нямаше, за разлика от проведените до този момент кариерни дни в останалите градове – София, Варна и Свищов, където студентите видимо са доста по-активни. Младите хора в Пловдив, спокойни и обгрижени от първото пролетно слънце прииждат към щандовете на големите фирми, като консултациите с HR-те ще продължат през целия ден.

 

job-karieri-plovdiv-bulgaria

 

Светозар Петров, основен организатор на Националните дни на кариерата, изтъкна колко важно е това събитие за един град и как всички ние трябва да се възползваме от шанса да се срещнем с бъдещите си работодатели. Той и екипът му пожелаха на младите хора през следващата година да застанат зад щандовете и да предлагат работа на своите колеги.

Христина Ташкова, специалист коoрпоративни връзки към фирма Нестле България се обърна също към всички, които сега тръгват да търсят своя професионален шанс. Тя сподели, че е много важно младите хора да обръщат внимание на своето поведение пред работодателите си. Фирмата, която представялва е основен партньор на Job Tiger при организиране на Национални дни на кариерата от 10 години насам. Интересът за работни позиции към тях определено бе най-голям, видя екип на mediacafe.bg

ВАЖНО!!!

На подобен тип събития е задължително да направите първо добро впечатление, да носите задължителтно своето CV и да потърсите отоворени свободни позиции във всяка една фирма, която се представя на Кариерния ден. Сигурни сме, че това ваше скромно усилие, ако не веднага, то поне скоро ще пожъне успех.

Събитието в Пловдив е планувано да приключи в 18:00 часа.

СНИМКИ може да видите тук!

 

Вашият коментар