Знаете ли коя е снимката на 2011 г. и каква е нейната история?

Страст, много страст. Ето до какво може да доведе загубата на любимия отбор. Масови безредици по улиците на града, бой с полицията  и …. любов? Разбира се, това е една постоянна картинка в България. Но видяхме, че може да се случи и в мирната Канада. През пролетта във Ванкувър се разигра финал от хокейния турнир Станли Къп (Stanley Cup). Домакините Vancouver Canucks са разгромени от гостуващите американци Boston Bruins и това причинява хаос в целия град.
Младите бунтари, фенове на току що загубилия отбор по хокей на лед излизат на улиците, рушат сгради, магазини, витрини, подпалват коли и се бият с полицията. А органите на реда отвръщат със сила, за да спрат разбеснелите се вандали. "Младите не са виновни, виновен е любимият им отбор, който се е провалил, него да гони полицията", коментират след края на двубоя канадци в местната преса.
За щастие канадската полиция бързо потушава размириците, но много от изпречилите се на пътя и са били ранени. Така младо момиче нелепо бива повалено от органите на реда. Приятелят й ляга върху нея и така избягва други инциденти с органите на реда. В този момент фотографът Ричард Лам улавя уникална фотография, която обикаля целия свят и става една от най-известните снимки на годината.
Може би причината да се харесва толкова е романтично-трагичната нишка в нея. Или запечатана целувка на фона на размириците. Каквато и да е причината, едно е сигурно – снимката е въздействаща, страстна и много вдъхновявща.

За автора

Вашият коментар