Студенти организират „Различна Коледа” на 25 декември

Асоциацията на Студентите Медици в град Пловдив организира благотворителна кампания под надслов „Различна Коледа“ научи mediacafe.bg. Събитието е част от инициативата на Европейската Асоциация на Студентите Медици (EMSA) и е на път да се осъществи за първи път в България. „Различна Коледа“ е кампания, чиято идея е раздаването на подаръци на болни деца, които ще прекарат Коледа в Педиатричното отделение на УМБАЛ „Св.Георги“.

Главна цел на АСМ е да подарят на децата истински празник не само чрез подаръци, но и внимание и грижа,които биха получили в домашни условия. Така децата ще преодолеят страха си от лекари, ще почувстват празника, макар и болни.

Eдновременно с това, се дава възможност на студентите по медицина да натрупат опит в контакта си с пациенти. С дейността си студентите насочват вниманието към нуждата от човешко отношение, особено към малките пациенти, които няма да могат да потърсят подаръците си под елхата.

Кампанията ще се състои в УМБАЛ „Св. Георги”- База 1, на 25 декември от 10 часа сутринта.
 

Искрено се надяваме да привличем вниманието и щедростта на повече българи към нашата благородна кауза.

Вие можете да бъдете едни от тяx!
 
АСМ-Пловдив е неправителствена, независима и неполитическа организация, като сред основните и цели е да представя студентите по медицина пред всички държавни и частни структури в България, Европа и Света. Членувайки в Европейската Асоциация на Студентите Медици (EMSA) и Интернационалната Асоциация на Студентите Медици (IFMSA), асоциацията на студентите медици в град Пловдив се радва на голям успех в своите кампании и начинания.
Само преди седмица студентите от Медицинския университет организира друго събитие за деца наречено Теddy Bear Hospital (Болница за плюшени мечета). 

За автора

Вашият коментар