Младежи иницираха кампания „Купи и дари в условия на пандемия“

Младежката организация на Интеракт клуб Пловдив – Филипопол организира кампанията „Купи и дари в условия на пандемия“

Благотворителната инициатива на момчетата и момичетата от града под тепетата има за цел да помогне на семейства, изгубили работата и доходите заради кризата с COVID – 19. На една част от тези семейства те вече предоставиха нужните продукти под формата на пакети от първа необходимост – храна, пелени за деца, лекарства. 

Разнасянето започна днес през деня и ще се осъществява до края на извънредното положение., споделиха учениците. 

„Купи и дари“ се провежда ежегодно от младежките клубове в Пловдив. Тя е свързана със закупуване на доброволен принцип на различни видове храни в супермаркетите на веригата Кауфланд. Храните се разпределят между семейства в нужда от Пловдивска област. Тази година година поради невъзможността това да се случи в тези магазини и факта, че множество семейства останаха без обичайните си доходи заради кризата с COVID – 19, кампанията се адаптира към новите обстоятелства. 

Всички действия на организаторите са съобразени както с извънредното положение, така и с наложените мерки за ограничаване на болестта.

Ако се нуждаете от помощ или познавате хора в нужда можете го на сайта на Интеракт ТУК

Ако искате да станете дарител и да подкрепите Интеракт клуб Пловдив – Филипопол в каузата можете да попълните декларацията ТУК

За автора

Вашият коментар