Държавата към младите: „Подкрепете ни!“

"Обръщам се с призив към всички младежки организации в България да се включат в Доброволческия корпус за борба с COVID-19 и да подкрепят решителните мерки на правителството, Националния оперативен щаб и местната власт срещу пандемията", каза Красен Кралев, минситър младежта и спорта .

След години на съвместна работа с тях като министър на младежта и спорта се обръщам към младежките организации с призив – да се включат активно в инициативите на местно и национално ниво и да подкрепят усилията на правителството, на местната власт и на Националния оперативен щаб, за да се преборим заедно с пандемията!

Към този момент има създадена организация в 233 общини в страната, в които съществуват доброволни формирования, ръководени от кметовете. Всеки може да се присъедини към тях като стане доброволец в своята Община, където има създаден Общински оперативен щаб. Ставайки част от Доброволческия корупс всеки човек подпомага лично дейността на Националния кризисен щаб, на органите на реда и структурите на Министерството на здравеопазването.

"Сигурен съм, че ще докажем на обществото, че младите хора са не само бъдещето, но и настоящето на България! Вярвам в младите българи и в силата на доброволчеството!", завършва обръщанието си Кралев.

Ако сте от Пловдив и искате да се включите като доброволец може да го направите към ДФ Пловдив 112. За повече информация ВИЖТЕ ТУК

Как може да подкрепите младите хора в Пловдив и да направите дарение за болниците ВИЖТЕ ТУК

За автора

Вашият коментар