Арт школа “Трите Феи” отвори врати в Пловдив

Най-новата арт школа в града под тепетата беше открита на 4-ти декември в Търговски център “Гранд”, етаж 2.

Пространството е създадено специално за целта и там децата ще могат да изследват и опознават света на класическата музика, на изобразителното и приложните изкуства.

Основните цели на Трите Феи са развиване на въображението, стимулиране на творчеството чрез средствата на изкуствата, създаване на добър музикален и естетически вкус, емоционална интелигентност и не на последно място обогатяване на общата култура.

Освен приложните изкуства и хендмейд работилниците, които са приготвили за всеки сезон и повод от годината, те разработват чисто нов формат, който не се среща никъде до момента.

Феите ще представят на децата приказки и слушайки класическата музика написана по произведенията ще рисуват своите впечатления в специална книжка създадена за всяка приказка, в която ще има и отделни илюстрации, за развиване на фината моторика, както и научаване на комбиниране на цветове.

На откриването присъстваха над 50 деца, заедно с техните родители, които се потопиха в един нов вълшебен свят. Инж. Дора Иванова, Елена Косева и Инна Пепеланова или Трите Феи са квалифицирани специалисти в областта на изкуствата и педагогиката. Дора е завършила Национална Гимназия за Сценични и Екранни Изкуства гр. Пловдив, със специалност Театрален грим и перуки.

Продължава бакалавърската си степен в ТУ Варна със специалност Инжинерен дизайн, а след това надгражда образованието си с професионална квалификация във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” със специалност учител по изобразително изкуство.

Елена също е завършила Национална Гимназия за Сценични и Екранни Изкуства гр. Пловдив, но със специалност Художествено осветление за театър, кино и телевизия. Нейната бакалавърска степен продължава в АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” със специалност Сценография. Магистърската ѝ степен е завършена в ПУ “Паисий Хилендарски” със специалност Бизнес администрация.

След завършването на НУМТИ “Добрин Петков” гр. Пловдив, със специалност Флейта и Класическо пеене, Инна продължава бакалавърската си степен в НМА “Проф. Панчо Владигеров” гр. София, със специалност Класическо пеене. Също там завършва и магистърската си степен Педагогика на обучението по музика, а след това завършва втора магистратура в АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” гр. Пловдив, специалност Артмениджмънт.

Можете да ги откриете във фейсбук на страницата им Арт школа Трите Феи, в инстаграм trite.fei, както и в ТЦ “Гранд”, ет. 2.

За автора

Вашият коментар