Изложба на съвременна чешка стъклена украса „Коледно съкровище“ в Балабановата къща

На 8 декември от 18:00 ч. в Балабановата къща в Стария град на Пловдив ще бъде открита изложбата на съвременна чешка стъклена украса Christmas Treasure/„Коледно съкровище“.

На откриването ще присъстват г-жа Дагмар Остранска – директор на Чешки център в София и доц. д-р Иван Соколов – почетен консул на Чешката република в град Пловдив. Ще участват Дагмар Хавличкова и Петър Нови – куратори на изложбата, а самите играчки ще бъдат експонирани в специално направени витрини, на които има и QR кодове, от които публиката ще научава подробности за експонатите.

Събитието се организира от Чешкия център в София, съвместно с Посолството на Чешката република в България, Почетното консулство на ЧР в Пловдив, Музея на стъклото и бижутерията в град Яблонец над Нисоу и Общински институт „Старинен Пловдив“ в рамките на културната програма на Чешкото председателство на Съвета на ЕС (#CZPRES22).

Изложбата е част от събитията на традиционната празнична програма „СВЕТЛИНА И НАДЕЖДА В СТАРИЯ ГРАД“ и ще продължи до 03.02.2023 г.

За автора

Вашият коментар