BULGAR GastroBar отваря врати в Пловдив

На 19.12. отваря врати стилен етно гастро бар, съчетаващ детайли от българския бит и актуалния дух. Ул. „Кирил Попов“ 4 става място, в което всеки ден да се наслаждавате на спокойна атмосфера, изчистен стил и храна с вкус на домашен уют.

„BULGAR GastroBar” е модерното място за българска етно кухня и култура. В сърцето на един от най-древните и красиви градове – Пловдив, на границата между автентичността на „Стария град“ и актуалния артистичен квартал „Капана“, ще намерите кътче, разкриващо магията на българските вкусове.

Интериорът и екстериорът съчетава традиционните шевици със социалната градската среда и елегантно носят следата на времето и родния дух. Малките детайли, напомнящи за житни класове, български билки, маслодайна роза и народни одежди акцентират на вечни битови символи.

Менюто е с изцяло традиционни рецепти от различни краища на България, поднесени с модерен почерк, опит и внимание. Продуктите, които се използват са от подбрани български ферми в чисти извънградски райони, където плодовете, зеленчуците, месото и млякото носят истинските вкус и качество, а вината- от селектирани български изби с опит във вънопроизводството.

Тук няма да намерите популярни интернационални ястия като бургери и паста, но ще преоткриете прясно приготвените закуски с аромат от детските спомени, разнообразно обедно меню с гозби по домашни рецепти и традиционна храна от различни краища на България. Ще можете да присъствате на тематични вечери, за да опознаете вината от български сортове грозде и специалитетите от различни региони на страната ни.

В BULGAR GastroBar” ще Ви върнат към корените на нашата кухня, ще Ви посрещнат с усмивка и ще Ви изпратят нахранени и с добра дума. Несъмнено това ще бъде чудесно място за всеки повод, в който да си припомните традициите и интересен опит за чуждестраните гости на града, решени да се докоснат до вкуса на българската кухня.

За автора

Вашият коментар