Фестивалът Copsa Open Art обединява българското съвременно изкуство и традициите в розобера

Тазгодишното издание на фестивала Copsa Open Art ще се проведе от 26 май до 2 юни в бутиковия хотел Chateau Copsa, намиращ се в сърцето на Розовата долина. Събитието има за цел да популяризира една вековната българска традиция – Розобера, като я представи в модерен прочит и по атрактивен начин, за различните публики.

По време на седмицата на фестивала, всички посетители ще могат да се насладят на съвременно българско изкуство, а артистите, които са избрани да покажат творбите си са: Nikyoto ART, Konstantin Konstantinov, Iliana Ilieva и MIKA SAV.Включвайки се в програмата, всеки един от тях ще помогне Copsa Open Art да осъществи една благородна мисия, а именно да даде възможност на децата от региона, с интерес към изкуството, да се докоснат до същински негови проявления, да намерят вдъхновение за собственото си развитие в тази посока, да се запознаят отблизо с творци и историята зад техните произведения.И тъй като изкуството доказано върви “ръка за ръка” с хубавото вино – всички любители на напитката ще имат възможността да се насладят на вина от новата реколта на Chateau Copsa, а също така и да посетят избата. По-страстните фенове на виното пък ще имат възможността да участват в workshop “Направи си собствен купаж” или да пренесат на собствено платно творческо вдъхновение, избирайки рисуване с вино.

Кулминацията на интересната и разнообразна програма на събитието, ще бъде традиционният ритуал –  Розобер, по време на който гостите ще могат да се разходят с файтони из розовите градини, където наградената “Царица Роза” ще ги запознае с обичаите свързани с тази вековна българска традиция. Всеки ще може да се включи в ритуала, като си набере рози за спомен. Водеща на вълнуващото събитие ще бъде очарователната телевизионна водеща и модел – Славена Вътова. Тя ще предизвика най-смелите, в състезание за най-сръчен розоберач.

Също така кулинарните фенове ще имат възможността да посетят представянето на новата книга на Славена Вътова “Хапки щастие”. Менюто на събитието ще включва рецепти от книгата, така че всеки гост максимално да се потопи в атмосферата и да погали небцето си със здравословни ястия. Разбира се, желаещите да закупят книгата и да се сдобият с автограф от авторката, ще имат тази възможност.

Организаторите споделят, че програмата на фестивала е толкова богата и динамична, че всеки ще открие нещо за себе си на база на представите си за добро преживяване. Предстои една наситена с емоции и преживявания седмица, която ще обедини българското съвременно изкуство и традициите, така че не я пропускайте.

Още по темата: Художници превърнаха Розовата долина в работилница за изкуство

За автора

Вашият коментар