Най-известният любовник-Джакомо Казанова

Прочутият плейбой води разпуснат начин на живот изпълнен с множество приключения и скандали, които той описва в своята автобиография

Най-известният любовник в историята изобщо не е бил само любовник. Той е бил още много неща, с които е по-малко известен – войник, шпионин, дипломат и авантюрист. Дори и писател, като основното му дело е автобиографията му „Историята на моя живот”, с която всъщнсот сам се увековечава. С една дума, той сам е изградил репутацията си на „най-прочутия любовник“.

 Прелъстител, авантюрист, комарджия, дипломат, шпионин, политик, философ, магьосник, писател и преводач- всичко това е Джакомо Казанова.

Според автобиографията му – Казанова притежава изумителната способност да се забърква в рисковани истории. Сексуалните му завоевания са неизброими. Периодите му на въздържание са принудителни, причинени от здравословни проблеми. Най-малко 11 пъти е пипвал венерическа болест. Бил енергичен и ненаситен, обичал да разказва за подвизите си, като твърдял, че при всяка среща не пада под "моите шест надбягвания" а рекордът му за една нощ с една жена е 14 пъти, или както сам ги наричал "схватки".

Правел секс навсякъде, предпочитал девственици до 15 години, но през ръцете му е минала и една вдовица над 50. Владеел всякакви техники и демонстрирал задълбочено познаване на многобройните сексуални пози. За разлика от дон Жуан, който изпитвал нужда да доказва своята мъжественост, Казанова бил ценител. За него сексът е "не само плътско удоволствие, но носи и удовлетворение от това да поддържаш стръвта си на съблазнител и привлича с тайнствеността на приключението."

Казанова умира на 4 юни 1798 г. в замъка в Дукс. След смъртта си става още по-популарен, като се превръща в символ на сърцераздирателните чувства и мания за любов.

По материали в интернет

 

За автора

Вашият коментар