Изложители от Сърбия и Румъния пристигат на Видинския панаир

Дългоочакваният панаир във Видин, който не се състоя през изминалата година заради епидемията от коронавирус, се завръща през август с богата и разнообразна програма.

От 20-ти до 28-ми август видинчани ще могат да се насладят на традиционното изложение, акцент в който през тази година се поставя на по-мащабното участие на изложители от Сърбия и Румъния.

За първи път по време на панаира ще се проведе и регионален икономически форум, в който участие ще вземат както търговско-промишлената палата в града, така и сродни на нея организации от съседните страни. Предвидени са и редица дискусии и демонстрации, като не са забравени и децата, за които са подготвени множество атракциони и забавления.

За всички посетители е подготвена и разнообразна музикална програма, която да удовлетвори различните вкусове. Всяка вечер до 28 август на панаирната сцена ще пеят и танцуват популярни изпълнители от България и Сърбия.

Сред тях са Гъмзата, Ивана, Николина Чакардъкова, Анелия, „Сигнал“, Криско, Драгана Миркович, Миле Китич и Индира Радич, като участието им е осигурено от фирми, дарители и изложители в панаира.

В съпътстващата програма видинчани ще могат да се насладят на ансамбъл „Дунав“, на градския духов оркестър и самодейци от града и региона. Очаква се за първи път на тазгодишното изложение да се проведе и надсвирване между духови оркестри от България и Сърбия.

Във Видин вече тече подготовка за събитието, което традиционно се провежда на терена на бившето военно поделение. Екипи на Общината почистват и облагородяват пространството, за да е подготвено за народното веселие.

Организатор на събитието е Община Видин, а входът за посетителите е свободен.

Вашият коментар