Какво представляват хигиенните душове

Чудили ли сте се защо трябва да използвате отделни санитарни продукти за измиване на интимната зона? Сега ще получите отговор на този въпрос, със съдействието на експерти от онлайн магазин Gaudi DS. Кожата на гениталната област съдържа много нервни клетки, които реагират зле дори на най-малкия кожен дискомфорт. Ето защо, трябва да ѝ обърнете специално внимание, като я почиствате с измиващи продукти, които помагат за поддържане на хидратацията и я предпазват от външни агресии. 

Какво е хигиенен душ?

Това е подвижна слушалка, която e подходяща за интимно измиване. Добре е да се използва ежедневно, поне веднъж на ден. Подобно измиване можете да направите и с биде, ако сте поставили такова в банята или тоалетната на дома си. Стандартните измивни продукти обикновено са твърде агресивни за вагиналната област. Това е причината повечето жени да се насочат към специална козметика за такъв вид измиване, тъй като са предназначен за тази чувствителна зона. Хигиенните душове и интимни продукти за измиване не се използват за решаване на конкретен проблем с вагинална или вулварна инфекция, а за осигуряване на ежедневна чистота.

Хигиенни душове

Защо да използвате хигиенен душ?

Трябва да разберете, че не е достатъчно просто да почистите гениталната си област с вода или на обикновената чешма, за да поддържате добра хигиена. Тази зона е по-особена и използването на комплекти за измиване, които са най-подходящи за нея, както и специалната слушалка или биде са съществена част от вашето редовно миене. Друг плюс на хигиенните душове е, че са компактни. Могат да бъдат поставени навсякъде, дискретни са и внасят елегантна нотка в това помещение. 

Монтаж и свързване на хигиенните душове

Моделите са разделени между такива за стена, такива, които се поставят на тоалетната чиния или мивката. След като сте решили, че ще притежавате хигиенен душ, е добре да се запознаете и с неговия начин на монтаж.

Комплектът трябва да включва:

  • маркуч – свързва душовата глава със смесителя. Обикновено е с метална, гъвкава оплетка;
  • душова глава, отговорна за пръскането на водата;
  • смесител – чрез него получавате водата. Можете да настройвате топла или студена да бъде тя;
  • държач за стена – стойката за стена идва с модели, които са предназначени за такъв вид монтиране. 

Отвореният метод за монтаж е най-лесният. Устройството се завинтва на стената, към изходите на водопровода е свързан гъвкав маркуч за топла и студена вода. Това е доста надежден вариант, но не изглежда много естетически.

Затвореният метод ще изисква премахване на плочките на мястото на монтаж, както и тръбопровода до необходимото място. В резултат на това смесителят ще бъде скрит в стената, а на повърхността ще бъдат инсталирани всички компоненти. По този начин банята ще изглежда много елегантно. 

За да монтирате хигиеничен душ на мивката, ще ви е необходим специален кран с допълнителен изход, към който е свързан гъвкав маркуч с душ глава. Температурата на водата се регулира от кранчетата на мивката, а потокът става през отвора на клапа. 

За автора

Вашият коментар