Паоло Нани се завръща с „Писмото“ в София и Пловдив през септември

Датският артист с италиански корени, определян за “един от най-великите клоуни в света”, гастролира за втори път на българска сцена. Актьор, режисьор и ментор, той е определян от световната критика за “гений” и “майстор на комедията” с 8 авторски постановки и над 2000 представления, буквално обиколили света. Носител е на редица престижни награди, сред които European Comedy Award, Audience Award Festival Santo André, Honorrary Award на датската театрална асоциация.

В началото на септември в България Паоло Нани ще представи своя най-успешен спектакъл “Писмото”, посрещнат от европейската преса с възторжени отзиви:

“Истерично смешно и изключително впечатляващо.”-  Scottish Daily Mail;

“Блестяща комедийна класика и световен хит”- Edinburgh Fringe Festival;

“Гениално. Внимателно изработено и изпълнено впечатляващо.”- Sardines Magazine.

„Писмото“ на Нани ще се играе в София на 8 септември на Sofia Summer Fest и в Пловдив на 9 септември в Лятно кино „Орфей“, начало 20.30 часа. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Есенния салон на изкуствата.

Спектакълът завладява публика от всички възрасти с автентично чувство за хумор и колоритни актьорски превъплъщения. В стил “Малкото е повече”, със семпла сценография, без думи и без никакви специални ефекти, за осемдесет минути „Писмото“ на Паоло Нани виртуозно превръща една обикновена ситуация в шест филма, три театрални постановки, цирково шоу и още много абсурдно комични изненади.

Организатор на събитието е театър “Хенд”- единственият в страната театър с изцяло издържан оригинален репертоар в същия стил.

Освен срещата на българската публика с Паоло Нани, шанс да работят с диктатора на европейската мода в невербалния театър имат и 15 наши актьори в рамките на тридневен интензивен уъркшоп. Той се осъществява с подкрепата на НФК, програма “Творческо развитие” и ще се проведе от 4 до 6  септември в театър “Хенд”- Пловдив. 

Билети се продават на касите: Билетен център пред община Пловдив, в Туристически информационен център до Римски стадион, каса на Античен театър, каса МаскАрт в ДК „Борис Христов“, в цялата мрежа на Ивентим.бг и Грабо и онлайн.

За автора

Вашият коментар