Пловдив почита героите, загинали в Илинденско–Преображенското въстание

На 2 август 2022г., вторник, от 10.00ч. ще се състои общоградско честване по повод 119 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание и тържествено почитане на героите, загинали в Илинденско – Преображенското въстание от 2 август 1903 година.

Мястото на церемонията е паметника на българите от източна и западна Тракия и Беломорска Македония, загинали в национално-освободителните борби и войните за България ( намира се в район „Южен“, до старите хали).

В честването, включващо тържествено слово и полагане на венци и цветя ще участват военен духов оркестър, представително формирование от  гарнизон – Пловдив – почетна рота и венценосци и комитет „Родолюбие“. Водещ ще е  Златко Павлов.

Тържественото слово ще бъде произнесено от Ангел Джамбазки – български представител в Европейския парламент, избран от листата на ВМРО, член на групата на „Европейските консерватори и реформисти“ и съпредседател на ВМРО.

Община Пловдив отправя покана към гражданите да се включат в честването.

Очаква се да присъстват Кметът на Община Пловдив, Областният управител на област Пловдив, Председателят на Общински съвет – Пловдив, представители от Областната администрация, зам.-кметове, районни кметове и представители от общинската администрация,  общински съветници, Обществения посредник на община Пловдив, политически и обществени организации и медии.

Вашият коментар