Пловдивският протест срещу мафията отива в София във вторник и сряда

Пловдивчани ще протестират този вторник и сряда от 18:30 директно пред Парламента

Организаторите на обявения преди няколко дни протест-шествие в Пловдив, който се обявява за подкрепа на действията на правителството срещу мафията и се заявава твърдо против вота на недоверие, обявиха, че мястото на провеждане се мести в София.

В последните дни множество недоволни пловдивчани обявиха публично в профилите си в социалните мрежи, че на ключовите големи протести във вторник и в сряда ще бъдат директно на жълтите павета. С цел да не се дели пловдивския протест на две, а и за да се чуят по-силно исканията на протестиращите директно под прозорците на депутатите, които ще решават съдбата на правителството и на държавата, призивът на местните протестиращи е всички да се насочат към Народното Събрание.

Исканията на недоволните граждани остават същите – против новата коалиция на ГЕРБ, ДПС, Възраждане и ИТН, която иска да свали правителството, да разтури това Народно Събрание, да вкара страната в поредни избори, да спре реформите и да остави България без действащ Парламент в ключов момент, в който трябва да се гласуват 22 закона в рамките на тази година, за да получи страната 12 милиарда лева пари от Европа, както и пред поредица от външни кризи, с които трябва да се справя.

Припомняме, че организирани чрез множество Фейсбук събития, направени от граждни, а и призовани от общественици, както и от самите управляващи партии, този вторник и сряда, от 18:30 пред Парламента се очакват десетки хиляди протестиращи от цялата страна.

По същото време от партия Възраждане, както и активисти на ДПС и ГЕРБ, планират контрапротест, който ще цели да провокира сблъсък – заявка за насилие, която отправи директно в национален ефир самия лидер на националистите/про-путинисти – Костадин Костадинов.

С цел да се предотврати напрежението и да не се стига до физическо съприкосновение, министър Бойко Рашков е разпоредил засилено полицейско присъствие от цяла България, а днес МВР излезе и със съобщение, в което призовава всички страни към умереност в протестните действия, както и подчертава взетите мерки за сигурност, така че гражданите да бъдат в безопасност.

Като отговорна медия и ние също се включваме в призивите за мирно протичане на протестите, които се очертава да бъдат най-големите от лятото на 2020 насам.

Вашият коментар