Технологичната образователна платформа Уча.Се с офис в Пловдив

Компанията цели да разшири екипа в Пловдив

Българската технологична образователна платформа, която вече действа и на чужи пазари – Уча.се, отскоро отвори свой собствен офис и в Пловдив. Компанията е на пазара от много години и е добре позната на всички български ученици и техните родители, като в последната една година претърпя особено бурно развитие и удвои екипа си, който вече достига над 300 души, а видео уроците достигат до над 1 милион потребители.

Въпреки бързия растеж обаче, мисията на организацията не се е променила, а именно – да подобрява образованието у нас и в чужбина и да помага на учениците да израстват като успешни и щастливи личности.

Технологичната платформа до момента развиваше дейността си в три града – София, Варна и Русе, но отскоро стъпи и в града под тепетата, като отвори офис и започна да наема служители, които вече са активна част от динамично развиващия се екип. Макар и едва на броени седмици, новото пространство вече е работно място на 10 души, като основна част от тях за 2D аниматори и видеомонтажисти, които активно изработват ново съдържание за различните образователни модули, а компанията цели да разшири екипа в Пловдив.

В сайта и мобилното приложение на Уча.се разполага с над 25 хиляди видео урока, тестове и преговори с мисловни карти за всички предмети, които се преподават в българските училища от 1 до 12 клас, като още от началото целта на създателите е учениците едновременно да могат да повишат успеха си, но и да се забавляват. До момента уроците са изгледани общо почти 100 милиона пъти.

Това е най-награждаваната платформа за образование у нас, която за поредна година е класирана в Топ 100 на работодателите в България, а през април Дарин Маджаров е включен в класацията на CareerShow за 100 те най-влиятелни ИТ личности в страната.

Вече десет години създателите на Уча.се – Дарин Маджаров и Николай Жейнов събират около себе си будни хора и изграждат общност от специалисти и новатори, които комуникират помежду си с лекота, работят упорито и прекарват приятно работното си време заедно.

Формулата им за успех се оказва приложима не само в България, но и в чужбина, където българската платформа се развива под името eduboom и се използва доста успешно от учащите се в Румъния, Испания и Италия (eduboom.ro, eduboom.es, eduboom.it). Най-бързо е развитието в северната ни съседка. В Румъния сайтът стартира в края на 2020 г. и днес вече има над 40 000 регистрирани потребители и над 260 000 изгледани видео урока. Видео уроците следват стриктно училищната програма на Румъния и се създават с помощта на едни от най-добрите румънски учители.

Работодател №1 в сферата на образованието продължава търсенето на още съмишленици, които всеки ден да помагат за подобряването на образованието в България, а обявите за свободните позиции в Пловдив и останалите градове се поддържат актуални в сайта: https://ucha.se/karieri.

Вашият коментар