С много смях и адреналин десетки деца превзеха покрива на НБ „Иван Вазов“

При голям интерес от страна на пловдивчани се провежда първият ден от Детския фестивал на знанието и движението, най-атрактивната част от който безспорно е възможността малчуганите да се изкатерят до покрива на НБ „Иван Вазов“.

Организаторите от градската библиотека, Клуба за планинско-приложни спортове „АГАРТА“, в сътрудничество със Съвместното командване на специалните операции (68-а бригада Специални сили) и СНЦ „Асоциация за социална, здравна и правна помощ“ се бяха погрижили за доброто настроение на малките ентусиасти, като техните първи опити в катеренето бяха съпроводени с много смях и шеги.

„Кулата“ на библиотека „Иван Вазов“ се превърна в арена за демонстрации на смелост и сила, а желаещите да се пробват да изкачат многоетажната сграда не спираха да прииждат през целия ден.

Всички, които не са разбрали за тази страхотна възможност, могат да се възплозват безплатно и в неделя от 10:00 до 17:00 часа, като условието за участие е децата да бъдат на възраст между 8 и 14 години, както и да разполагат със съгласието на своите родители.

Фестивалът се провежда за втора поредна година, като амбицията на участниците е той да стане традиционен и да разшири своя обхват, като част от дейностите излязат и извън рамките на града, разказа за MediаCafe Крум Сираков, инструктор по спелеология в „АГАРТА„.

Събитието бе подсигурено от присъствието на „Аварийно спасяване – Пловдив“, които бяха разположили шатра в непосредствена близост до катерачите, разяснявайки на интересуващите се какви са най-важните неща, които всеки трябва да знае, ако попадне в беда.

Неделният ден обещава да бъде не по-малко забавен и интересен. Възползвайте се и заведете децата си, за да се забавляват!

Вашият коментар