Табели ориентират пътниците от Пловдив за летището

Нови табели бяха монтирани в района на автогара „Юг“, които ориентират пътниците за спирката, от която тръгва директният шатъл бус до летище Пловдив.  

Часовете на тръгване на шатъл буса от града са съобразени с полетното разписание на летището, като тръгването от спирката срещу централния вход на Автогара „Юг“ за всеки полет е 30 минути преди започване на регистрация на пътниците за конкретния полет на летището или 2 часа и 30 минути преди обявения час на излитане. Заминаването от летище Пловдив е 30 минути след кацане на конкретния полет.

В момента Фондът за развитие на летище Пловдив активно работи за откриването на нови линии от и до Пловдив. „Очакваме отговор скоро за връзката с Бурса, като очакваме да се лети от Пловдив до Анталия и също така да имаме връзка Истанбул-Пловдив, като самолетите ще кацат на летище Сабиха Гьокчен Истанбул”, съобщи председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

В момента от летище Пловдив има редовни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, изпълняват се и полети до Дъблин.

За автора

Вашият коментар